СБР - Петрич
Специализирана болница за рехабилитация

Хидроколон терапия

 

Хидроколон терапия  е безопасен, ефективен метод за отстраняване на отпадъци от дебелото черво през ректума със стерилни тръби за еднократна употреба, отпадъците омекват и се разхлабват , в резултат на което се евакуират. По този метод се отлепят твърди, стари натрупвания по стените на дебелото черво.

Съвременната хидроколонотерапия представлява метод за цялостно прочистване на дебелото черво с помощта на модерна апаратура. Понася се добре и не е свързана с болка или неприятни усещания.

Замърсената околна среда, нездравословното хранене, обездвижване, стрес и други последици от съвременния начин на живот водят до сериозни здравословни проблеми. В резултат на нарушено храносмилане се образуват и задържат токсини, които затрудняват функционирането не само на червата, но и на целия организъм.

Чрез хидроколонотерапията токсините се изхвърлят  от човешкия организъм и се свежда до минимум всмукването им в кръвта и достигането им до други органи и тъкани. Като резултат се възстановява оптималната дейност на червата, нормализират се обменните процеси и значително се подобрява работата на имунната система. Хидроколонотерапията е надеждна профилактика за преканцерози, рак на дебелото черво и други органи. Постигнати са много добри резултати при лечение на запек, затлъстяване, стомашни, жлъчни заболявания, хроничен колит, подагра, мигрена, алергии, бронхиална астма, екземи, невродермити, псориазис и др.

Показания:

 • Запек, диария, газове, колики, колити, простата, цистит, възпаление на яйчниците, болезнен цикъл, слуз, лениви черва, потене, жлъчка, черен дроб, бъбреци;
 • Бременност  (до четвъртия месец);
 • Разширени вени, подути крака, хемороиди, целулит,наднормено тегло (-5кг  за 6 процедури)
 • Суха кожа, поява на бръчки, петна, акне, екзема, псориазис, алергии
 • Астма, хроничен бронхит, синузит, сънна хрема
 • Психични заболявания – страх, стрес, безсъние, раздразнителност, депресия, мигрена
 • Болки в гърба, хронично лумбаго, артрит, слаба активност на коремните мускули
 • Превантивна мярка срещу рак на дебелото черво
 • При спортистите се повишава тонуса, мускулите се изморяват по-бавно, подобрява се състоянието на ставите, повишава се калция в костите, по-добра издръжливос  на тренировки
 • В хирургията се препоръчва преди интервенция в коремната и горната част на таза. Възстановяването след анестизия е по-бързо, преди колоскопия
 • Хронично натравяне на организма, подсилване на естествените защитни сили на организма

Резултати:

 Намаляване на теглото ( -5кг за 6 процедури), плосък корем, свежа кожа, без целулит, възвръща се ритъма на дебелото черво, трайно премахване на колита и гастрита, облекчение за пациентите, които страдат  от генитално-пикочни нарушения, активиране на венозната и лимфна циркулация и усещане за чистота и лекота.

Препоръчват се между 3 и 5 процедури, в зависимост от проблема. А понякога и повече. Много важно е организма да се прочиства всеки сезон с по 3-5 процедури.

Самата процедура продължава между 35-45 минути. Представлява циклично контролирано пълнене на дебелото черво и последващо източване. Апаратите предварително филтрират водата, която постъпва към пациента и следят нейната температура и налягане.

Продължителността на самите цикли се определя от оператора, който  осъществява процедурата и взависимост от усещането и желанието на пациента.